· 

Het geheim van kindermeditatie

Een paar weken gelden was ik op de verjaardag van mijn schoonmoeder. Daar vroeg iemand mij:"Wat doe je dan tijdens een les kindermeditatie? Zitten de kinderen dan een uur te hummen?" 

 

Uhhm, nee! 

 

Wat is een les kindermeditatie dan wel?

We starten de les vaak met bewegen. We gaan bijvoorbeeld naar de kermis. Iedereen mag dan bedenken hoe we daar naar toe gaan. Lopend, fietsend of hinkelend. Alle kinderen doen mee met de bewegingen die de andere bedenken. 

We kunnen ook starten met een gesprek over de kermis. Ga je wel eens naar de kermis? Wat vind je dan leuk? Zijn er ook attracties waar je niet graag in gaat? Door er over te kletsen zijn we al een beetje op de kermis.

 

 

Na het bewegen of kletsen komt de ontspanning. Iedereen gaat lekker liggen op z'n eigen matje. Ik dek de kinderen toe met een dekentje en het droomreisje kan beginnen.

Ik vertel een verhaal over de wolkenkermis waarin ze aan de hand van een ander kind worden meegenomen naar de wolkenkermis. Kindermeditaties zijn altijd geleide meditaties waardoor kinderen zich makkelijk kunnen identificeren met de hoofdpersoon uit het verhaal.

 

Na het verhaal sluiten we de les af met tekenen en napraten. Vaak willen kinderen vertellen wat ze hebben ervaren en door te tekenen kunnen ze zich ook zonder woorden uiten. Daarna zijn ze weer klaar voor een ontspannen vervolg van de dag!

 

Wil jouw zoon of dochter ook kennismaken met kindermeditatie? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

 

Twee Twinkels

 

Kindermeditatie en ontspanning op school 

 

Kindermeditatie en ontspanning thuis|

 

 

Dordrecht

06 34850782

irma@tweetwinkels.nl

 

 

 

Wil je regelmatig twinkelingen in je inbox ontvangen? Laat dan hier je e-mailadres achter.